Nadat alle luchtdichtingsfolie geplaatst werd en ook de chape gedeeltelijk had kunnen drogen, werd deze tijdelijk afgedekt met een Tetra folie, zoals in een Tetra Brik.
Dit is een waterdichte afdekking als bescherming voor de volgende fase: het bezetten.

In de badkamer en relaxruimte werd er eerst nog muurverwarming voorzien. Deze werd zelf geconstrueerd d.m.v. koperen buizen. Volgens de berekeningen zou deze minimaal (met de laagst voorziene aanvoer watertemperatuur) voor respectievelijk 300W en 150W aan warmte moeten kunnen afgeven en dient om deze ruimtes aangenaam warm te kunnen krijgen.

Net zoals bij het bepleisteren van de eerdere muren, werden allereerst de profielen gezet: Hoekprofielen deze keer. Allemaal mooi verticaal in beide vlakken met behulp van een waterpas.
Op sommige plaatsen is het bezetsel iets dikker dan voorzien geworden, omdat er enkele "foutjes" weggewerkt moesten worden. :-)

Bij de deuren werd erop gelet dat de afstand tussen de twee afgewerkte muren exact 16cm is omdat dat een standaardmaat is voor kozijnen.
Bij een snelbouwsteen van 14cm geeft dat dus ongeveer 1cm bepleistering op iedere muur.

Alvorens te bezetten, werden de muren behandeld tegen een te snelle absorptie. (En tegen uitvloeiingen waar nodig).
Ook de betonnen sloffen en onderkant van de welfsels werden met een hechtingsproduct ingesmeerd.

Uiteindelijk werd dan de muur bezet, steeds ook met hechtingsnetten bij een overgang van materialen.
Er werd steeds muur per muur gewerkt om een mooie afwerking te krijgen.
Sommige muren bij ons zijn hoog, maar ook deze werden van boven tot beneden in één keer gedaan om later geen overgang te zien.

Om de plafonds te kunnen doen, werd er een platform gebouwd om op te kunnen staan/lopen. Hierdoor was het mogelijk om overal aan te kunnen. De plafonds werden als laatste gedaan en bleek het moeilijkst.
Gelukkig waren er niet al te veel plafonds aangezien een groot aantal ruimtes rechtstreeks onder het dak zijn gesitueerd en hier niet wordt bezet.

Nu dat alle muren bepleisterd werden, is er niet alleen veel meer licht in huis, maar ook veel meer vochtigheid.
Een van de eerste dingen die gedaan werden, is om het ventilatiesysteem te installeren en in werking te zetten om toch steeds een zekere vorm van ventilatie te hebben. Deze debieten zijn natuurlijk zeer klein, maar het garandeert toch een zekere ventilatie omdat er nog geen verwarming is en hierdoor de ramen ook nog niet opengezet kunnen worden vanwege de vrieskou. Ook is er een luchtdroger aanwezig.
Op de dagen dat het niet vriest worden natuurlijk de ramen wel opengezet omdat daar het verluchtingsdebiet natuurlijk van een andere grootteorde is dan dat van mechanische ventilatie.

Hoe dan ook, na bijna 3 maanden bezetten is de Tetra folie inmiddels weer weg en de vloer, muren en plafonds beginnen al mooi op te drogen.
Ventilatie zal toch nog enige tijd nodig blijven want in totaal moet er bijna 6000 liter water verdampen. (+/- 70% van de totaal gebruikte hoeveelheid water.)